Khamis, 14 Julai 2011

Kerajaan Takut Dengan Pelajar Mesir!!!Ugut nak Tarik Biasiswa

Pelajar Terengganu adalah antara hampir 300 pelajar Malaysia di Mesir yang dikesan berhimpun di Dataran Hayyu Asyier, Kaherah, untuk menyatakan sokongan padu terhadap perhimpunan haram Bersih 2.0 di Kuala Lumpur, Sabtu lepas. 

Kebanyakan pelajar Malaysia itu mengenakan pakaian kuning dan ada juga mengenakan pakaian tema baju BERSIH 2.0 dan menandatangani pada sepanduk yang telah disediakan di dataran berkenaan.
Ada sebilangan pelajar juga bergambar sambil memegang bendera negeri dan aksi pelajar berkenaan dipaparkan dalam laman sosial Facebook.

Pengarah Yayasan Terengganu (YT), Aziz Mamat, ketika dihubungi berkata, pada masa ini beliau masih menunggu laporan lengkap daripada Pegawai Tadbir Asrama Darul Iman di Mesir dan Jabatan Penuntut Malaysia.

Eloklah kerajaan Terengganu mengenal pasti mereka dan bawa saja mereka balik untuk terus berkecimpung dalam politik dan tak perlu lah kerajaan negeri Terengganu membazirkan duit membiayai mereka yng lebih berminat untuk menggulingkan kerajaan sendiri dari belajar.

Apabila p[ulang , suruh sahaja mereka menjalani kehidupan pilihan mereka dan jika mereka mahu terus mahu menyambung pelajaran mereka biarlah mereka minta Pakatan rakyat yang membayar segala perbelajaan pelajaran mereka.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...